Åbo Akademi

Vuoden 2015 Kasvatustieteen päivien järjestäjänä toimii Åbo Akademi, Vaasa. Åbo Akademilla on laaja-alainen vastuu ruotsinkielisestä yliopistokoulutuksesta Suomessa ja samanaikaisesti keskeinen asema Pohjoismaisessa tutkimus- ja koulutustoiminnassa. Toiminta on keskittynyt kolmelle kampukselle: Turkuun, Vaasaan ja Pietarsaareen. Yhteensä Åbo Akademilla on noin 5800 perustutkinto-opiskelijaa ja 950 jatko-opiskelijaa. Lähes 20 %:lla opiskelijoista on äidinkielenään suomi. Noin 1300 työntekijällään Åbo Akademi lukeutuu yhdeksi Suomen suurimmista ruotsinkielisistä työnantajista.

Åbo Akademin toiminta kattaa tutkimuksen ja koulutuksen useimmilla tieteenaloilla humanistisista tieteistä, kasvatustieteestä ja teologiasta yhteiskuntatieteisiin, luonnontieteisiin ja tekniikkaan. Toiminta on yhä enemmän poikkitieteellistä ja tapahtuu laajassa ja aktiivisessa vuorovaikutuksessa yhteiskunnan ja elinkeinoelämän kanssa, sekä kansallisissa, Pohjoismaisissa ja kansainvälisissä tutkimusyhteyksissä.

Åbo Akademin Vaasan kampus, Academill, sijaitsee Vaasan Höyrymyllyn vanhoissa tehdasrakennuksissa. Kasvatustieteiden ja hyvinvointialojen tiedekunta Vaasan kampuksella vastaa mm. opettajankoulutuksesta sekä yleiskasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen koulutuksesta. Tavoitteemme ovat korkealla. Opetuksen, kasvatuksen ja pedagogisen johtajuuden asiantuntijoiden kouluttaminen vaatii sekä resursseja että henkilöstöpanostuksia koko yliopistolta. Huippuosaamista vähempi ei nimittäin riitä kun tehtävänä on ylläpitää ja kehittää ruotsin kieltä ja kulttuuria. Tämä onnistuu vain yhteistyönä niin muiden yliopistojen, koulujen sekä muun yhteiskunnan kanssa kuin laajan Pohjoismaisen yhteistyöverkoston tukemana.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s